Tellimuse esitamine

1 Millist aksessuaari sa vajad? Esmalt on vaja määrata kindlaks, kuidas sa siidsalli kandma hakkad?
2 Samuti on olulised siidsalli materjal ja salli või rätiku suurus.

Siid on looduslik valkainest koosnev kiud, millest keerutatakse siidiniit. Siid on läikega, kahisev ja tugev, loomulikult heleda värvusega materjal. Siidist kootakse väga palju erinevaid kangaid.


  • Väga õhuke ja õhuline siid on šifoon. Kohalikes poodides on saadaval Chiffon 3,5 mida müüakse kanga rullis 90cm(14g/m²) ning 114cm laiusega ja sallitoorikutena on valikus 45x150cm, 45x180cm, 90x200cm.
  • Siidimaali õppijate poolt enim kasutatud siidimaterjal on ponjee 5 

Kõik toorikud on siidi loomuliku valge värvusega ja käsitsi siidniidiga palistatud.
Ponjee 5 rätik: 28x28cm, 55x55cm, 60x60cm, 74x74cm, 90x90cm;
Ponjee 5 siidsall: 35x130cm, 40x150cm,45x180cm, 90x180cm;
Pongee 5 siidkangas rullis 90 cm laiusega (22 g m²), 9.88€ meeter.

  • Rätikutena kasutamiseks on praktilisemad pisut tihedamad siidi liigid Ponjee 6, Ponjee 8, Ponjee 9, viimast teatakse ka Habotai 8 nimega. See on peen, siidi läikega, sileda pinnaline ja pehme materjal, tihedama koega (30 - 35 g/m²). Habotai on Ponjeele sarnaste omadustega ja on väga sobiv siidimaali kõigi tehnikate jaoks. Sobib siid sallideks ja rätikuteks.
  • Kangana müüakse veel erinevaid Crepe de Chine materjale, millel on kuulus krepi välimus, kare pind ja siidjasmatt läige. Voogav langevus, pehme hoidvus ning asjaolu, et see kortsub vähe, muudavad Crêpe de Chine 14 õmblejate lemmikuks. Pluusid, kerged kleidid ja dekoratiivsed siidriided tulevad selle siidiga hästi välja.
  • Huvitav on kangana müüdav Crepe Satin 12.5, kahe poolega materjal: esikülg on kaunilt särav klaasjas satiinpind. Tagakülg on aga kumav matt, mis sarnaneb Crêpe de Chine’ile. Crêpe Satin’i ajalugu on väga huvitav: see valmistati mati siidkrepina, mille tagaküljel pidi olema sile sisekatte pind. Hiljem hakati läiget tähtsamaks pidama ning kreppsatiin „pöörati ümber“. Crêpe Satin 12.5 langeb pehmelt, on kortsumiskindel ning annab kõiki värve edasi eredalt ja külluslikult. Keskmise raskusega kangas on täiuslik kergete pluuside, tuunikate ja muude sarnaste riiete valmistamiseks. Sellest kangast valmistatuna on sallid, rätikud, stoolad ja pareod eriti kaunid.

Siidsalli kandmise võimaluste kohta on internetis palju õpetlikke videoid. Kui panna otsingusse .
How to wear a long scarf. 
How to wear a squar scarf.
How to tie a silk scatf.
How To Wear a Scarf.

Eraldi soovin välja tuua, et siidasllid on ka meestele, sellelt lingilt leiate11 soovitust, kuidas mehed võiks salli kanda.

11 ways to tie a scarf for men by Danile Essa